Het platform

Het BIGt&u project is vooral een IT-project, dat tot doel heeft data geïntegreerd aan app-ontwikkelaars aan te bieden, zodat applicaties voor marktinformatie veel efficiënter ontwikkeld kunnen worden dan nu het geval is. App-ontwikkelaars moeten nu het overgrote deel van hun tijd en energie besteden aan het ophalen en integreren van data als ze die uit eerdere bronnen moeten betrekken. BIGt&u biedt een platform waarop de HORTI-RADAR en de HORTI-CONNECTOR data verzamelen en de HORTI-CUBE data beschikbaar maakt voor toepassingen. Apps kunnen daarop aansluiten.

De HORTI-RADAR verzamelt berichten op Social Media. De berichten worden geclusterd en gefilterd op relevantie voor de tuinbouwsector. Bijvoorbeeld: een bericht als “Danny Blind zit op rozen” gaat niet over de toepassing van sierteeltproducten. De HORTI-RADAR attendeert gebruikers op trends en opkomende topics.

De HORTI-CONNECTOR haalt gegevens op uit gestructureerde databronnen. Die bevatten een veelheid aan moeilijk te combineren coderingen. De HORTI-CONNECTOR bevat de kennis om de coderingen te “mappen” en data ter bescherming van privacy en concurrentiebelang te anonimiseren en te aggregeren.

De HORTI-CUBE biedt beschrijvingen van de verschillende databronnen en biedt de ontwikkelaar van toepassingen een standaardmanier om alle data te raadplegen. De data kunnen vertaald naar diverse standaardcoderingen geleverd worden. Daarmee kunnen ontwikkelaars snel innovatie apps maken en zijn de data makkelijk op te nemen in ERP-systemen van bedrijven.

Datamodel van de BIGt&u metadata (klik op de afbeelding om het volledige model te bekijken)