http://bigtu.nl Thu, 22 Dec 2016 10:18:56 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.0.3 http://bigtu.nl/wp-content/uploads/2016/01/cropped-green-beans-1018624_1920-32x32.jpg http://bigtu.nl 32 32 Artikel over HortiRadar gepresenteerd op Data Analytics 2016 http://bigtu.nl/uncategorized/artikel-over-hortiradar-gepresenteerd-op-data-analytics-2016/ Thu, 22 Dec 2016 10:09:30 +0000 http://bigtu.nl/?p=266 Marijn ten Thij van de Vrije Universiteit Amsterdam heeft een artikel over de HortiRadar gepresenteerd op The Fifth International Conference on Data Analytics, die plaatsvond van 9 – 13 Oktober 2016 in Venetië. De titel is Twitter Analytics for the Horticulture Industry, auteurs: Marijn ten Thij, Sandjai Bhulai, Wilco van den Berg en Henk Zwinkels. Het artikel is gebaseerd op het werk in het BIGt&u project. Het artikel is hier te vinden.

 

 

]]>
Stand van zaken BIGt&u 1 oktober 2016 http://bigtu.nl/uncategorized/stand-van-zaken-bigtu-1-oktober-2016/ Thu, 13 Oct 2016 13:16:32 +0000 http://bigtu.nl/?p=260 Wageningen Research, TNO en Vrij Universiteit werken nu aan de realisatie van de eerste productieversie van de HortiCube, waarin we, zoals eerder afgesproken, data uit algemeen beschikbare open bronnen opnemen. Dit betreft data van bijvoorbeeld Eurostat, CBS, ITC, FAO, andere VN-organisaties, Wereldbank, Landbouwtelling, WAPA en Twitter. Deze versie van de HortiCube wordt beschikbaar gesteld in de hackathon die BIGt&u begin 2017 samen met LTO Glaskracht organiseert.

De hackathon is een goed moment om de HortiCube breed in de tuinbouwsector sector te introduceren. We kunnen daarin data over markt en productie bij elkaar brengen. Als partijen daartoe bereid zijn, kunnen we ook andere, nog niet open data opnemen voor experimenteren in de hackathon. Daarover moet dan eind 2016 met mogelijke dataleveranciers een afspraak gemaakt zijn. Suggesties hierover zijn welkom bij Harrij Schmeitz.

Op basis van de ervaringen in de hackathon en daarna, wordt in 2017 de software verder geoptimaliseerd en wordt de data-inhoud uitgebreid (zie ook hieronder). Wetenschappelijke methoden voor data-integratie en datavergaring van social media worden daarbij ook verder uitgewerkt.

Er wordt nu ook gewerkt aan het business- en governance-model voor de HortiCube, zoals dat er na afloop van het project uit kan zien, dat wil zeggen in 2018 en verder. Ideeën daarover worden de komende maanden besproken met bestuurders uit de tuinbouwsector. In 2017 wordt dit verder uitgewerkt en worden potentiële klanten buiten het huidige consortium benaderd. Daarbij wordt gemikt op uitbreiding van het consortium, om een stevige basis voor de toekomst te leggen, en partners te zoeken die extra data kunnen inbrengen. Sowieso wordt voor uitbreiding van de data-inhoud van de HortiCube in 2017 en 2018 een stevige regie uit de deelnemers in de toekomstige organisatie gevraagd.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Tim Verwaart, Wilco van den Berg of Henk Zwinkels.

]]>
Datamodel van de BIGt&u metadata beschikbaar op de website http://bigtu.nl/uncategorized/datamodel-van-de-bigtu-metadata-beschikbaar-op-de-website/ Thu, 30 Jun 2016 14:32:02 +0000 http://bigtu.nl/?p=242 In het project BIGt&u is een datamodel opgesteld dat de kennisbank met metadata beschrijft. Het datamodel beschrijft hoe de metadata gestructureerd worden. De metadata bevatten beschrijvingen van de databronnen, de classificaties en de mappings die door de BIGt&u software gebruikt worden om de data op te zoeken en te vertalen naar de specificaties die voor de gebruikerstoepassingen nodig zijn. Applicatieontwikkelaars kunnen de metadata gebruiken om op te zoeken welke data via de HortiCube beschikbaar zijn en hoe ze de data kunnen opvragen in hun applicaties. Het datamodel is hier te downloaden.

]]>
Nieuwsbericht presentatie BIGt&u project http://bigtu.nl/uncategorized/nieuwsbericht-presentatie-bigtu-project/ Wed, 08 Jun 2016 11:45:51 +0000 http://bigtu.nl/?p=207

Het BIGt&u project is in februari 2016 door Jack Verhoosel van TNO gepresenteerd op het 10th International European Forum on System Dynamics and Innovation in Food Networks, in Igls, Oostenrijk. Het publiek was vooral geïnteresseerd in de manier waarop we de mappings realiseren, vragen over eigenaarschap en gebruiksrechten van data en de toepassingen die we met de data voor ogen hebben. Dit zijn allemaal onderwerpen we in het project hard aan werken. Hopelijk hebben we aan het eind van het project goede antwoorden. Het illustreert in ieder geval dat we bezig zijn met onderwerpen die in de belangstelling staan. Het artikel en de presentatie zijn op deze website beschikbaar onder downloads.

]]>